Registreren in Archiefbank Vlaanderen

From Tracks
Jump to navigation Jump to search
Other languages:

Het registreren van je archief of collectie in de databank van Archiefbank Vlaanderen is een eenvoudige en laagdrempelige manier om de publieke zichtbaarheid ervan sterk te vergroten.
In deze tool leer je het volgende:

  • Wat is Archiefbank Vlaanderen?
  • Welke gegevens kan je in deze databank registreren?

Wat is Archiefbank Vlaanderen?

Omroepinstallatie.jpg

Archiefbank Vlaanderen verzamelt gegevens over archieven en collecties van personen, families, privaatrechtelijke verenigingen, organen, bedrijven en instellingen. Archieven en collecties van kunstenaars en kunstenorganisaties werden ook al opgenomen. Iedereen die wil, kan er zelf informatie over zijn archieven en/of collectie(s) invoeren.

Let op: Archiefbank Vlaanderen registreert enkel de archieven en collecties. Het fungeert niet als bewaarplaats.

Hoe registreren?

Weet je uit wat je archief en/of collectie(s) bestaat en waar het zich bevindt? Heb je een beschrijving van je archief en/of collectie(s) op het niveau van collectie of archiefbestand gemaakt? Dan kan je Archiefbank Vlaanderen deze informatie bezorgen aan de hand van een aanmeldingsformulier. De gegevens worden na aanmelding verwerkt in een steekkaart en opgenomen in de databank. Nadat je dit goedgekeurd hebt, kan het publiek de informatie raadplegen.

Tip: Heb je hulp nodig bij het registreren van je archief en/of collectie(s) in Archiefbank Vlaanderen? Neem dan contact op met Archiefbank Vlaanderen of een erfgoedorganisatie die rond jouw type erfgoed werkt.

Bekijk hier een aantal voorbeelden van beschrijvingen van kunstenorganisaties in Archiefbank Vlaanderen: