Verslag TRACKS-ontmoetingsmoment 2016

From Tracks
Jump to navigation Jump to search

PACKED vzw organiseerde in samenwerking met alle partners uit het TRACKS-netwerk op 23 juni 2016 een derde ontmoetingsmoment omtrent archief- en collectiezorg in de kunstensector. Het verslag vind je nu online.

TRACKS publieksmoment 2016 1.jpg

Aan parallelle tafels vonden er gesprekken met archiefvormers uit de kunstensector plaats waar interessante ideeën uitgewisseld werden. Hierbij kwamen zeer diverse praktijkverhalen uit verschillende disciplines en sectoren aan bod.

Op het programma stonden:

welkomstwoord en praktijkervaringen met archief door deSingel en CVAa; rondetafelgesprek met Het Firmament en t,arsenaal over het archiefdoorlichtingstraject binnen de podiumkunsten; rondetafelgesprek over de digitalisering van audiovisuele archieven door VIAA; bezoek aan de archiefruimte van deSingel; rondetafelgesprek met beeldend kunstenaar Gorik Lindemans over het in depot brengen van zijn archief bij AMVB; rondetafelgesprek over het documenteren van levend erfgoed via Wikipedia, Wikidata en Wikimedia; inspiratiesessies over de opname van archief- en collectiezorg in het actieplan van 2017; voorstelling van het traject tot de visienota kunstenerfgoed. Een samenvatting van de presentaties en sessies vind je hier.

Meer weten? Heb je zelf vragen over je archief en/of collectie? Wil je zelf een archiefactie opzetten, maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

Aarzel dan niet om ons te contacteren. Alle TRACKS-partners helpen je graag verder!